Olakšati građanima Bara i Ulcinja, smanjiti putarinu kroz Sozine
Tunel Sozina

Olakšati građanima Bara i Ulcinja, smanjiti putarinu kroz Sozine

U ranijim sazivima Skupštine Crne Gore tadašnji poslanik SNP CG Vasilije Lalošević predlagao je da se građani Bara oslobode obaveze plaćanja prolaska kroz tunel Sozina, koja u oba pravca iznosi pet eura. Ovo iz razloga što je, po samom priznanju čelnika Monteputa, tunel sam sebe otplatio, navodi se u saopštenju SNP-a.

"U evropskim gradovima na nekim tunelima postoji praksa da se oni ne naplaćuju, dok naše vlasti uopšte ne razmišljaju o tome kako da olakšaju građanima Bara i Ulcinja.

Važno je napomenuti da tunel Sozina godinama pozitivno posluje i ima dobit od nekoliko stotina hiljada eura. Prema dostupnim podacima, izgradnja Sozine je koštala oko 75 miliona eura, a ta cifra je već prije nekoliko godina premašena", kažu iz SNP-a.

Ističu da bi smanjenje putarine trebalo u prvom redu da se odnosi na lokalno stanovništvo koje je primorano da svakodnevno prolazi kroz Sozinu, a potom i na sve državljane Crne Gore.

"Ono što je poznato jeste da Monteput u prosjeku od naplate putarine kroz Sozinu ima godišnje prihode oko sedam miliona, ili mjesečno oko 550 hiljada eura, što znači da je dobit u iznosu od 1,6 miliona zapravo ista koliko i putarina koju naplate za tri mjeseca", navodi se u saopštenju.

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra da je vrijeme da se misli na građane, a posebno na one koji žive u blizini tunela i koji ga svakodnevno koriste, te da se putarina smanji kako bi im se olakšale prilike i omogućilo da vode pristojan život.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.