Papa Franja donirao milion eura fondu koji će pomagati Rimljanima
Papa Franja

Fond „Isus, božanski radnik“

Papa Franja donirao milion eura fondu koji će pomagati Rimljanima

Papa Franja donirao je milion eura fondu koji će da pomaže Rimljanima pogođenima ekonomskom krizom uzrokovanom korona virusom.

Fondom „Isus, božanski radnik“ upravljaće rimska filijala hrišćanske fondacije Karitas, saopštila je je danas Rimska biskupija.

Osim što je poglavar 1,3 milijardi katolika, papa je i rimski biskup i donaciju je dao u tom svojstvu.

U pismu kardinalu Anđelu De Donatisu, koji Rimskom biskupijom upravlja u njegovo ime, papa je naveo da bi taj novac trebalo da pomogne ljudima koji imaju finansijske probleme.

Pritom je pomenuo ljude s povremenim poslovima i privremenim ugovorima koji nisu produženi, stažiste, male preduzetnike, radnike u domaćinstvu i samozaposlene, prenosi Index.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.