U Italiji blagi porast preminulih, zaraženih 283 u poslednja 24 sata
Ilustracija

U Italiji blagi porast preminulih, zaraženih 283 u poslednja 24 sata

Broj preminulih od koronavirusa u Italiji porastao je danas za 79, što je blagi porast u odnosu na jučerašnji dan, kada je iznosio 65.

To je saopštila Agencija za civilnu zaštitu.

Broj novozaraženih je porastao za 283, što je gotovo identično kao juče, kada je iznosio 280, navela je Agencija, prenio je Rojters.

Ukupan broj preminulih iznosi 34.043, što je četvrti najveći broj na svijetu posle SAD, Velike Britanije i Brazila.

Agencija za civilnu zaštitu je navela da je od 79 smrtnih slučajeva, 32 zabilježeno juče u Abrucu, ali ih vlasti tog regiona nisu prijavile.

Ukupan broj zaraženih od koronavirusa u Italiji sada iznosi 235.561, što je sedmi najveći broj na svijetu poslije SAD, Rusije, Brazila, Španije, Velike Britanije i Indije.

Sjeverni region Lombardija i dalje je najviše pogođen koronavirusom i tamo su registrovana 192 od 283 novozaražena.

Na odjeljenjima intenzivne njege nalaze se 263 pacijenta, što je manje u odnosu na jučerašnji dan, kada ih je bilo 283.

Od koronavirusa se izliječilo 168.646 ljudi, a 2,676 miliona je testirano.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.