Irska doživjela jedno od najsušnijih proljeća
Foto: Tanjug/AP

Irska doživjela jedno od najsušnijih proljeća

Irske vlasti uvele su šestonedjeljnu zabranu korišćenja baštenskih crijeva, a nakon što je ta zemlja, poznata po kišnom periodu, doživjela jedno od najsušnijih proljeća.

Donesena uredba biće na snazi do 21. jula i odnosi se na zabranu upotrebe crijeva za zalivanje travnjaka i bašta, pranje automobila ili punjenje bazena, prenosi AP.

Šef irske Meteorološke službe Met Eiren rekao je da je Irska doživjela najsuvlji maj od 1850. godine, a u nekim dijelovima proljeće je bilo najsuvlje ikad zabilježeno.

Čak je u prijestonici Dablinu palo manje od trećine uobičajenih padavina.

Zabrana zalivanja uslijedila je zbog činjenice da su mnogi ostali kod kuća tokom epidemije i ima više vremena za aktivnosti poput zalivanja bašta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.