Darmanović i Gandel

Daranović i Gandel

"Prijateljski odnosi Crne Gore i Slovačke biće dodatno unaprijeđeni"

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas u posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori Borisa Gandela i izrazio uvjerenje da će tokom njegovog mandata prijateljski odnosi Crne Gore i Slovačke biti dodatno unaprijeđeni.

Šef crnogorske diplomatije je podsjetio na kontinuiranu podršku Slovačke tokom reformskih i integracionih procesa, posebno ističući njen značaj tokom ostvarivanja članstva u NATO i tokom procesa pregovora sa EU.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, u kontekstu borbe protiv Kovid-19, Darmanović je zahvalio na donaciji Slovačke zdravstvenom sistemu Crne Gore, ocjenjujući taj gest kao dokaz prijateljstva i solidarnosti.

Gandel je pozdravio intenzitet kontakata i sveobuhvatnu saradnju Crne Gore i Slovačke, ukazujući na potencijale za njeno snaženje u domenu ekonomije i razvojne pomoći. Komentarišući nedavno održane parlamentarne izbore u Slovačkoj, posebno je naglasio da Zapadni Balkan ostaje prioritetno na agendi slovačke spoljne politike.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo solidarnošću koju je Evropa pokazala suočavajući se sa izazovom koronavirusa, ali i pomoći koju je ovom prilikom opredijelila za Zapadni Balkan, što predstavlja jasan pokazatelj posvećenosti Brisela Regionu.

Tokom razgovora, razmijenjena su mišljenja i o aktuelnim zbivanjima na unutrašnjem i regionalnom planu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.