Protjerane Bosanke zbog pokušaja krađe, bile izvidnice za
Ilustracija

Budva

Protjerane Bosanke zbog pokušaja krađe, bile izvidnice za "ozbiljnu grupu džeparoša"?

Budvanski kriminalistički inspektori uhapsili su juče državljanke Bosne i Hercegovine Sanelu Mujkić ( 39) i Alisu Delić ( 29) iz Banja Luke, koje su u centru grada pokušale da odžepare svoga sunarodnika, koji je došao u Budvu na odmor.

Njih su inspektori primjetili u Mediteranskoj ulici dok su pokušali iz torbe jednog bosanskog državljanina da uzmu novčanik, pišu Vijesti.

Bosanke su pokušale da pobjegnu, ali su ih insperktori sustigli i uhapsili. Sumnja se da su njih dvije dio ozbiljne grupe koja se bavi džeparenjem i koja je sa tom namjerom došla u Budvu, te bila izvidnica za grupu koja je tokom ljeta trebala da dođe.

Budvanska policiija je protiv bosanskih državljanki podnijela krivičnu prijavu zbog krivičnog djela teška krađa u pokušaju, koja će biti proslijeđena bosanskom tužiulaštvu.

Njih dvije su juče protjerane iz Crne Gore i zabranjen im je ulazak, navode Vijesti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.