Istraga pokušaja ubistva u zatvoru: Saslušani napadači na Radulovića
Ranko Radulović

Istraga pokušaja ubistva u zatvoru: Saslušani napadači na Radulovića

Pritvorenici Davor Avdić, Nemanja Zurovac iz Herceg Novog, Nikola Drecun i Mošo Paović sa Cetinja saslušani su juče u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog sumnje da su 3. juna u dijelu za rekreaciju Istražnog zatvora improvizovanim nožem ranili Nikšićanina Ranka Radulovića.

Njima se na teret stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne grupe i pokušaj ubistva.

Policajac koji je bio zadužen za nadgledanje pritvorenika onesposobljen je, a za to vrijeme Drecun je „uletio“ u prostor za rekreaciju gdje je bio Radulović i ubo ga improvizovanim nožem, prenosi Pobjeda.

Zatvorskog policajca Zurovac je držao otpozadi, a Paović je stao ispred njega kako ne bi mogao da reaguje. Zatvorski policajac nije reagovao, zbog čega je i pokrenut disciplinski postupak.

Istražitelji ispituju da li je neko dao nalog za ranjavanje Radulovića ili iza ovog incidenta stoje trojica pritvorenika, koji su evudentirani kao članovi kriminalne grupe označene kao kavački klan. Paović je stao ispred Radulovića, a Zurovac je stajao iza njega.

Raduloviću je ukazana pomoć u Urgentnom centru, nakon čega je vraćen u Istražni zatvor.

Istražitelji provjeravaju kako je došlo do kontakta između Radulovića i Drecuna, s obzirom na to da se radi o članovima suprotstavljenih kriminalnih grupa. 

Radulović je blizak škaljarskom klanu, dok su Drecun, Paović i Zurovac, prema evidencijama bezbjednosnih službi, članovi kavačke grupe. 

Radulović se od 18. juna 2018. godine nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija zbog osnovane sumnje da je bio vođa jedne od tri kriminalne grupe koje su planirale teška krivična djela.

Tereti se da je bio na čelu jedne od tri kriminalne grupe koja je planirala likvidacije više osoba. Na toj optužnici, osim Radulovića, kao organizatori su označeni i Kotoranin Igor Vukotić, kojeg policija označava kao člana škaljarskog klana i albanski državljanin Erogen Brajović.

Protiv Radulovića se vodi i postupak pred danilovgradskim sudom jer je u martu 2019. prijetio službeniku ZIKS-a Milanu Pavloviću. Tereti se da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Imovina Ranka Radulovića bila je na meti napada dva puta. Prvi put bomba je bačena ispred lokala ,,Tani“ u oktobru 2019, a potom u martu ove godine u dvorište njegove kuće u Nikšiću.

I ime Nikole Drecuna poznato je bezbjednosnim službama. On je evidentiran kao član kavačke kriminalne grupe. Drecun je prošle godine uhapšen zbog sumnje da je sakrio eksplozivnu napravu koja je pronađena u suterenu zgrade u Ulici IV proleterske na Cetinju. On je prebijen u septembru 2018. godine, a za to djelo uhapšene su dvije osobe koje se povezuju sa škaljarskim klanom. Samo mjesec ranije, Drecun je prijavio policiji da je nepoznata osoba pucala na njega u Bajovoj ulici na Cetinju. Paović je uhapšen krajem juna zbog učešća u ubistvu Bogdana Milića na Cetinju, a Zurovac je uhapšen zbog kršenja mjera NKT. Avdić je uhapšen u akciji „Kargo“ zbog šverca droge.

Izvor: Pobjeda

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.