Gebrejesus: Situacija sa koronavirusom globalno se pogoršava
Tedros Adhanom Gebrejesus

Broj zaraženih u svijetu skoro sedam miliona

Gebrejesus: Situacija sa koronavirusom globalno se pogoršava

Situacija sa koronavirusom globalno se pogoršava, iako se u Evropi popravlja, rekao je direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus.

On je podsjetio da je, prema podacima te organizacije, broj zaraženih u svijetu skoro sedam miliona, dok je preminulo skoro 400.000 ljudi.

Upozorio je da se proteklih dana prijavljuje više od 100.000 novih slučajeva dnevno i ukazao na to da je juče zabilježeno 136.000 novozaraženih, prenosi Tass.

"Skoro 75 odsto jučerašnjih slučajeva je iz 10 zemalja, najviše u Sjevernoj i Južnoj Americi i na jugu Azije", rekao je Gebrejesus i dodao da je broj novih slučajeva povećan i u afričkom regionu, gdje se virus javlja u novim područjima.

Naveo je da je uočen i porast broja novooboljelih u pojedinim djelovima Istočne Evrope i centralne Azije.

On je rekao i da ohrabruju "veoma pozitivni znaci" iz nekoliko zemalja u svijetu. Ocijenio je da je najveća prijetnja "osjećaj zadovoljstva" u pojedinim zemljama.

"Pozivamo na aktivan nadzor kako se virus ne bi vratio, pogotovo kada je riječ o masovnim okupljanjima koja ponovo počinju u pojedinim zemjama", naglasio je Gebrejesus.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.