Raste broj preminulih u Italiji od koronavirusa
Ilustracija

Raste broj preminulih u Italiji od koronavirusa

U Italiji je broj preminulih od koronavirusa porastao danas za 65, što je blagi rast u odnosu na nedjelju, kada je iznosio 53, saopštila je Agencija za civilnu zaštitu te zemlje.

Istovremeno, broj zaraženih od Kovid-19 porastao je za 280, što je rast u odnosu na prethodni dan, kada je iznosio 197, prenosi Rojters.

Ukupan broj preminulih sada iznosi 33.964, što je četvrti najveći broj na svijetu, poslije Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Brazila i Velike Britanije.

Ukupan broj slučajeva iznosi 235.278, što je sedmi najveći broj na svijetu, poslije SAD, Rusije, Brazila, Španije, Velike Britanije i Indije.

U sjevernom regionu Lombardiji, koja je najviše pogođena, zabilježeno je 194 od 280 novih slučajeva.

Na odeljenjima intenzivne njege nalaze se 283 osobe, što je blagi pad u odnosu na nedjelju, kada ih je bilo 287.

Od koronavirusa izliječile su se 166.584 osobe.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.