Oana Kristina Popa nova ambasadorka EU u Crnoj Gori
Oana Kristina Popa

Zamijeniće Aiva Orava

Oana Kristina Popa nova ambasadorka EU u Crnoj Gori

Oana Kristina Popa, trenutna ambasadorka Rumunije u Srbiji, biće nova šefica Delegacije EU u Crnoj Gori, saopšteno je u Ministarstvu spoljnih poslova Rumunije, prenosi rumunski mediji.

Ona će na toj poziciji zamijeniti trenutnog šefa delegacije Aiva Orava, koji je na toj poziciji od 2016. godine. 

"Ovo imenovanje predstavlja potvrdu doprinosa i stručnosti Rumunije na evropskom nivou u vezi sa zapadnim Balkanom i potvrdu profesionalizma ambasadorke Oane Pope",  rekao je ministar Bogdan Aurescu, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo naglašava da će nastaviti sa promocijama rumunskih diplomata u okviru Evropske službe za spoljne poslove, kako bi se obezbijedilo značajno prisustvo rumunskih kandidata u evropskoj diplomatiji. 

Nju je, kako navode, na to mjesto imenovao visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i bezbjednosnu politiku Josep Borelj.

Oana Popa je bila ambasador Rumunije u Srbiji od 2016. godine, a u periodu 2005-2009. bila je ambasadorka Rumunije u Hrvatskoj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.