Slovenija danas otvara granice za još 14 zemalja, na listi nema Crne Gore
Ilustracija

Putnici koji nisu iz ovih zemalja moraju u karantin 14 dana

Slovenija danas otvara granice za još 14 zemalja, na listi nema Crne Gore

Od danas u Sloveniju bez ikakvih restrikcija mogu da uđu građani 17 zemalja EU i koje nisu EU, a na toj listi nema Crne Gore.

Ranije je građanima Austrije, Hrvatske i Mađarske bilo dozvoljeno da pređu granicu Slovenije, a sada je ta lista proširena za još 14 zemalja, prenosi STA.

Prelazak je dozvoljen građanima Bugarske, Kipra, Češke, Estonije, Finske, Njemačke, Grčke, Islanda, Letonije, Litvanije, Lihtenštajna, Norveške, Slovačke i Švajcarske.

Te zemlje su stavljene na listu na osnovu epidemiološke situacije, a ukoliko se situacija u nekoj od zemalja pogorša, one će biti skinute sa liste.

Državljani zemalja koje nisu na listi moraće da idu u 14-dnevni karantin, a jedini izuzetak su radnici u međunarodnom saobraćaju, osobe koje obavljaju teretni saobraćaj, osobe koje prolaze u Sloveniju i vlasnici diplomatskih pasoša.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.