Pokušaj ubistva u Bijelom Polju zbog partije šaha
Ilustracija

Suđenje u Višem sudu

Pokušaj ubistva u Bijelom Polju zbog partije šaha

Pred vijećem bjelopoljskog Višeg suda kojim je predsjedavao Dragan Mrdak nastavljeno je suđenje Esadu Esku Eroviću (56) iz Osmanbegovog Sela, koji se tereti za krivično djelo pokušaj ubistva u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja.

U svojstvu svjedoka saslušana je Ramiza Smakić, inače supruga oštećenog Huseina Smakića (70), piše Dan.

"Na narednom pretresu će biti ispitan još jedan svjedok, a svoj nalaz pojasniće vještaci dr Nemanja Radojević i balističar Božidar Bakić", kazao je advokat oštećenog Drago Konatar.

Prema optužnici, Erović je 27. oktobra prošle godine, oko 15 sati, u Osmanbegovom Selu kod Bijelog Polja, pucao iz pištolja nepoznate marke u pravcu komšije Huseina Smakića.

Ispalio je jedan hitac, koji je Smakića pogodio u lijevu ruku i nanio mu teške tjelesne povrede.

"Nakon toga je pobjegao, ali su ga službenici bjelopoljskog Centra bezbjednosti brzo pronašli i lišili slobode", piše u optužnici.

Erović je na saslušanju kazao da nije imao namjeru da ubije Smakića, već je, ljut zbog svađe koju su prethodno imali, samo želio da ga zaplaši.

Smakić je ispričao da je sve počelo od jedne bezazlene situacije dok su igrali šah.

"Igrali smo šah u seoskoj prodavnici, kao što smo često radili. Dok smo razmjenjivali fugure, u situaciji kad je trebalo da ga matiram, Erović me je optužio da sam mu ukrao topa. Tu smo se sporečkali, ali su nas nekako razdvojili, nakon čega smo otišli svak na svoju stranu", kazao je Smakić.

Prema njegovim riječima, dan kasnije, dok se nalazio u blizini porodične kuće, traktorom je naišao Erović.

"Odjednom se zaustavio i sišao sa traktora. Izvadio je pištolj i sa jedno desetak metara pucao u mene. Instinktivno sam se pomjerio i zrno mi je prošlo iznad šake kroz ruku", opisao je Smakić kritični događaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.