Dženifer donirala milion dolara udruženju za borbu protiv rasizma
Dženifer Aniston

Dženifer donirala milion dolara udruženju za borbu protiv rasizma

Američka glumica Dženifer Aniston donirala je milion dolara humanitarnoj udruženju "Color of Change" u znak solidarnosti sa pokretom "Black Lives Matter", pišu britanski mediji.

Zvezda televizijske serije "Prijatelji" dala je značajnu donaciju humanitarnom udruženju kako bi iskazala svoju podršku pokretu "Black Lives Matter" nakon smrti Džordža Flojda.

Flojd je umro za vrijeme policijskog privođenja jer mu je policajac gotovo 9 minuta stiskao vrat koljenom, dok je on ponavljao da ne može da diše.

Na svom Instagramu Aniston je napisala: "Ova je nedjelja bila potresna iz mnogo razloga. Moramo da priznamo da rasizam i brutalnost u ovoj zemlji traju dugo vremena - a to nikada nije u redu", istakla je glumica.

"Kao saveznici, koji želimo jednakost i mir, naša je odgovornost da dižemo glas, zahtijevamo pravdu, obrazujemo se o tom pitanju i više od svega, da širimo ljubav. Koliko smo još vremena spremni da prelazimo preko toga? Koliko još vremena", zapitala je Aniston.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston) on

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.