Ova hrana koja nikako ne ide uz alkohol
Ilustracija

Ova hrana koja nikako ne ide uz alkohol

Ako planirate da popijete neko piće važno je znati šta biste trebali, a šta ne da jedete dok pijete. Pojedine namirnice se baš nikako ne slažu sa alkoholom, učiniće vas dehidriranim i pojačati želju za još većom količinom pića.

Ispijanje alkohola na prazan želudac ili konzumiranje pogrešne hrane može dovesti do toga da se više napijete i osjećate gore.

Takođe, telo zbog alkohola može da dehidrira ali i zbog slane hrane, a dehidracija je i glavni uzrok glavobolje koju osjećate idućeg jutra. 

I nije svejedno šta ćete pojesti prije nego što popijete neko alkoholno piće, određenu vrstu hranu bi svakako trebalo izbjegavati.

Mlečni proizvodi

Ako vam je muka od alkohola, želudac se iritira, a mliječni proizvodi to mogu samo pogoršati. Nemojte piti mleko pre ili nakon konzumiranja alkohola.

Pica

Nažalost, pica se nikako ne slaže sa alkoholom, mada mnogi uz picu piju pivo. Najviše zbog sira koji sadrži, a može i poremetiti  varenje pogotovo ako je jedete kasno uveče.

Crna čokolada

Iako mala količina crne čokolade dobro utiče na zdravlje, trebalo bi je izbjegavati u kombinaciji sa alkoholom. Kofein, masti i kakao u čokoladi mogu dovesti do stomačnih tegoba.

Veoma slana hrana 

Izbjegavajte hranu koja sadrži puno soli jer ona može dovesti do dehidracije, a onda imate potrebu da "gasite" žeđ, uglavnom alkohol. To ne vodi dobrom, baš kao ni konzumiranje preslane hrane. Osim slane i ljuta hrana može izazvati probleme. Ona može da iritira želudac i crijeva, ali i dovesti do probavnih smetnji.

Pržena hrana

Da, odlično ide uz alkohol, ali takođe sadrži puno soli i masti. Idućeg jutra mogli biste da imate mučninu, a uz nju ide i glavobolja. Koliko god vam pileća krilca bila nezamisliva bez alkohola, ipak bi trebalo izbjegavati tu kombinaciju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.