Mijović ostaje trener ,,plavih“
Foto: ABA liga

Definitivna odluka uprave Budućnost Volija

Mijović ostaje trener ,,plavih“

Petar Mijović dobio je povjerenje da naredne sezone vodi Budućnost Voli, potvrđeno je iz našeg najvećeg kluba.

Odluka uprave ,,plavih“ je očekivana. Po ocjeni kompletne košarkaške javnosti, Baranin Mijović vodio je odlično prvi tim od kraja oktobra prošle godine, kada je u teškom trenutku za ekipu naslijedio Slobodana Subotića.

Prethodno, na proljeće 2019. godine, Mijović je vodio ekipu nešto duže od mjesec i u tom periodu osvojio titulu prvaka Crne Gore.

"Radujemo se što će na putu ka ostvarenju planiranih ciljeva u sezoni 2020-2021. naš tim predvoditi Petar Mijović. Želimo mu puno uspjeha, da nam sa Budućnost Volijem i naredne sezone priređuje utakmice za pamćenje, na radost i ponos naših navijača", navodi se usaopštenju Budućnost Volija.

Sa Mijovićem kao prvim trenerom, Budućnost Voli je u sezoni za nama osvojila Kup Crne Gore. U momentu prekida takmičenja zbog pandemije korona virusa, ekipa je osigurala drugo mjesto pred plej-of ABA lige.

Prethodno, podgorički klub produžio je ugovore sa prvotimcima Džastinom Kobsom, kapitenom Suadom Šehovićem, Nikolom Ivanovićem, Zoranom Nikolićem i Aleksom Ilićem. Uskoro se očekuju i prva pojačanja za narednu sezonu.

Plan je stručnog štaba, da ekipa pod vođstvom Mijovića trenira makar do 20. juna, iako nema takmičarski motiv. Procjena stratega ,,plavih“ je, da je ovo izuzetno bitan period za individualni rad i napredak igrača. Uprava je na sjednici Upravnog odbora prošle sedmice istakla, da će fokus rada biti napredak domaćih igrača, uz nepromjenjene ambicije u ABA ligi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.