Besplatno testiranje bazične inteligencije u Kolašinu

27. juna

Besplatno testiranje bazične inteligencije u Kolašinu

Testiranje bazične inteligencije, u organizaciji Mensa Crne Gore, održće se u Kolašinu u subotu 27. juna sa početkom u 12 sati u prostorijama JUSMŠ „Braća Selić“.

Sredstva za testiranje obezbijedili su Mensa Crne Gore i Opština Kolašin. Testiranje će se obaviti u skladu sa mjerama NKT-a i Insituta za javno zdravlje Crne Gore.

Pravo na testiranje imaju svi kandidati koji na dan testiranja imaju navršenih 16 godina.

Rok za prijavu je do četvrtka 24. juna u 23.59 sati.

Prijava za testiranje je obavezna i podrazumijeva popunjavanje prijavnog obrazca koji se može pronaći na linku (https://mensa.me/formulari/28152).

Kako je kazao lokalni koordinator Mensa Crne Gore Balša Cvetković taj test se može raditi najviše tri puta u životu, pri čemu između dva testiranja ne smije da protekne manje od godine dana.
"Mensa je međunarodna organizacija sa samo jednim uslovom za članstvo - rezultatom na standardizovanom IQ testu višim od 98% ukupne populacije, a to znači da je koeficijent inteligencije (IQ) veći od 130 po Vekslerovoj ili 148 po Katelovoj skali. Njega, dakle, može da položi samo 2% ukupne populacije. Mensa nema, niti izražava bilo kakvo ideološko, političko ili religijsko gledište", kazao je Cvetković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.