Kompanija
Ilustracija

"Situacija nije zadovoljavajuća"

Kompanija "Bentley" masovno otpušta radnike

Britanska kompanija luksuznih automobila prinuđena je da otpusti veliki broj radnika.

Kompanija Bentley svim zaposlenima je dala priliku da prihvate "dobrovoljno otpuštanje", pošto se kompanija suočila sa oštrim padom prodaje koja ni protekle godine nije bila sjajna, prenosi BBC.

Adrian Holmark, šef Bentleya, kaže da je koronavirus bio "kap koja je prelila čašu", pošto je proizvodnja naglo zaustavljena, a stradala je prodaja koja svakako nije bila sjajna, prenosi B92.

Bentley 10. jula slavi tačno 101 godinu postojanja, a u izvještaju napominje da je u martu trebalo da bude predstavljen program restrukturiranja, koji bi "redefinisao kompaniju u narednih 100 godina", ali je to odloženo.

Iako je suština nove strategije ostala ista, kompanija je istakla da efekti na kratkoročne finansijske izglede znače da ona mora da smanji svoje kapacitete, kroz program "dobrovoljnog oslobađanja radne snage". Proizvodnja u Crewu je obnovljena, ali samo s pola radne snage. Prošle godine, Bentley je povećao prodaju za pet posto, na 11.000 automobila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.