Sud prihvatio kauciju Miloša Perovića od preko 190 hiljada eura
Viši Sud Crne Gore

Optužen za šverc kokaina

Sud prihvatio kauciju Miloša Perovića od preko 190 hiljada eura

Viši sud prihvatio je jemstvo od 191.011,80 eura koje je ponudio Miloš Perović kako bi se branio sa slobode u sudskom procesu koji se vodi protiv njega kao pripadnika sedmočlane kriminalne organizacije koju je formirao Danilo Đurović radi šverca droge.

"Prihvaćeno je jemstvo za okrivljenog M.P koje se sastoji u stavljanju hipoteke na nepokretnosti čija je vrijednost 191.011,80 eura. To rješenje nije pravosnažno", kazala je za Pobjedu savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici, Aida Mizurović.

Podsjećamo da je 25. decembra prošle godine, Viši sud potvrdio optužnicu protiv sedmočlane kriminalne organizacije koju specijalno tužilaštvo tereti da su brodom ,,Manjifiko“ iz Južne Amerike u Kotor prokrijumčarili 18 kilograma kokaina.

Miloš Perović se na optuženičkoj klupi našao jer se u lokalu koji je njegovo vlasištvo sastajali članovi ove kriminalne organizacije i pravili dogovore oko šverca 18. kilograma kokaina.

Osim Đurovića i Miloša Perovića, na optužnici su Srđan Pavlović, Đuro Perović, Miloš Petrić, Branimir Miletić, Toni Petković i Rade Samardžić. U optužnom aktu je navedeno da nijesu identifikovane osobe iz Kolumbije koje su učestvovale u švercu kokaina.

Mornar Srđan Pavlović je u istrazi priznao članstvo u kriminalnoj organizaciji koju je formirao Đurović kao i da je po njegovom nalogu utovario drogu na brod koji je u maju uplovio u Bokokotorski zaliv.

Pavlović je pred specijalnim tužiocem osim svoje razotkrio i uloge ostalih članova ove kriminalne organizacije.

Priznanje ovog optuženog potvrđeno je materijalnim dokazima, ali i listinzima telefonskih komunikacija koje su optuženi ostvarivali između sebe u periodu kada je droga unešena u Crnu Goru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.