Preležao koronu, dao krvnu plazmu, a preminuo na treningu
Ilustracija

Mađarski rvač

Preležao koronu, dao krvnu plazmu, a preminuo na treningu

Tragična vijest zadesila je mađarski sport, jer je reprezentativac u rvanju Bendeguz Tot preminuo u 22. godini života.

Smrt se desila na treningu u klubu za koji nastupa, a mađarski mediji prenose da, iako je hitna pomoć brzo reagovala, nije bilo pomoći.

"Ne želimo da vjerujemo da više nije sa nama. Nije bilo nikakvih naznaka da mu se tako mladom mogla dogoditi ovakva tragedija. Dok je na treningu sjedoo na leđima jednog od svojih klupskih kolega, pozlilo mu je, mišići su mu bili opušteni. Svi su se angažovali da mu pomognu, učinili su sve što su mogli kako bi ga spasili, ali nažalost nisu uspjeli", neutješan je otac sportiste, Jozef Tot, prenosi B92.

Uzrok smrti još uvijek nije potvrđen, a ono što je još šokantnije, jeste da je Tot prije dva mjeseca preležao virus Covid-19.

"Pošto je imao simptome koji sugerisali na koronavirus, dvije nedjelje je bio u karantinu. Bolest je nestala i u martu je u društvu nekoliko sportista dao krvnu plazmu. Utvrđeno je da je imao virus već na prvom testu, a naredna dva su bila negativna", ispričao je mađarskim medijima Jozef Tot.

Mladi rvač je u kratkoj karijeri osvojio dva evropska i dva svjetska srebra u mlađim kategorijama i do 23 godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.