Vučić: Pozvaću Đukanovića odmah nakon izbora, nadam se da će prihvatiti
arhiva

Vučić: Pozvaću Đukanovića odmah nakon izbora, nadam se da će prihvatiti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će odmah nakon izbora u Srbiji pozvati u Beograd crnogorskog kolegu Mila Đukanovića i da je uvijek spreman za razgovor.

Naveo je da će pozvati na razgovor predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića odmah nakon izbora u Srbiji.

Vučić je za televiziju Prva rekao da je uvijek spreman na razgovor i da se nada da će se Đukanović odazvati pozivu.

On nije htio da komentariše izjavu ministra spoljnih poslova Crne Gore Srdjana Darmanovića da "za sada nema potrebe za alarmiranjem NATO-a u vezi sa trenutnim nesporazumima sa Srbijom".

Povodom odluke Prištine da ukine taksu na robu iz Srbije, Vučić je kazao da je dobro da se ukinu sve trgovinske zabrane između Beograda i Prištine.

"Vjerujem u snagu srpske ekonomije i snagu naših kompanija", rekao Vućić na TV Prva.

On je rekao da vjeruje da se može uspostaviti dobar biznis odnos Srba i Albanaca u kojem svi mogu imati ogromnu korist.

Predsjednik Srbije je rekao da odmah posle izbora u Srbiji očekuje u Beogradu i Prištini predstavnika Evropske unije za razgovor Beograd i Prištine Miroslava Lačjaka kao i da predstoji razgovor i sa američkim predstavnikom Ričardom Grenelom.

"Neću da obmanjujem narod, nema tu nekog srećnog rješenja za nas, kojim bismo bili naročito zadovoljni", rekao je Vučić za Televiziju Prva na pitanje o mogućnosti nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Govoreći o predstojećim parlamentarnim izborima Vučić je ocijenio da predstojeći izbori za Srpsku narpednu stranku (SNS) neće biti "laki" i da bi volio da sa koalicionim partnerima ima većinu, ali da nikad u to nije uvjeren, dodajući da se nada pobjedi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.