Vodostaj posljedica oluje na Atlantiku

Visoka plima poplavila Veneciju, četvrtina grada pod vodom (VIDEO)

Četvrtina Venecije poplavljena je skoro najvećom plimom za jun, doba godine kada su tamo poplave rijetke.

Nivo vode u tom italijanskom gradu, izgrađenom u plitkoj laguni, dostigao je kasno u četvrtak uveče 116 centimetara, što je treći najviši nivo zabilježen u junu, a četvrtina Venecije je poplavljena, prenosi Beta.

Venecijanska agencija za praćenje mora saopštila je da je neobično visoka plima posljedica oluje na Atlantiku koja je sjevernoj Italiji donijela jak vetar i kišu.

Još jedna izuzetno visoka plima očekuje se u petak uveče.

Najviša junska plima u Veneciji je zabilježena 2002. godine, od 121 santimetra, a sljedeća, od 117 santimetara, bila je juna 2016. godine.

Venecijanske vlasti u petak nisu postavile mostove za pešake, koji se obično koriste samo u jeku sezone "acqua alta" (visoke vode) od septembra do aprila.

U Veneciji je malo turista, jer Italija i dalje zabranjuje dolazak brodova za krstarenje, dok je tek u srijedu ublaženo ograničenje prekograničnih putovanja, ali samo za Italijane i za stanovnike većine drugih zemalja EU.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.