Snažna podrška Hrvatske evropskom putu Crne Gore
Radman i Brajović, foto: Skupština

Predsjednik Skupštine primio ministra vanjskih i evropskih poslova Hrvatske

Snažna podrška Hrvatske evropskom putu Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas ministra vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana.

Brajović je ocijenio da su odnosi dvije prijateljske zemlje veoma dobri, te da u narednom periodu treba nastaviti sa njihovim daljim jačanjem u svim oblastima.

Izrazio je zadovoljstvo što je Hrvatska tokom predsjedavanja Evropskom unijom fokus stavila na politiku proširenja.

Naveo je da je podrška evropskoj perspektivi regiona potvrđena i na Samitu EU Zapadni Balkan, organizovanim uprkos okolnostima uslovljenim pandemijom Kovid 19.

Govoreći o unutrašnjim prilikama, istakao je da se Crna Gora s pravom može ponositi svojim multinacionalnim i multikonfesionalnim karakterom, čime pruža značajan doprinos regionalnoj stabilnosti.

"Svi pokušaji ugrožavanja skladnog suživota i građanskog i sekularnog karaktera Crne Gore će biti bezuspješni", kazao je Brajović.

Ministar vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman je potvrdio nedvosmislenu i snažnu podršku Hrvatske evropskom putu Crne Gore.

Istakao je spremnost i namjeru Hrvatske da se do kraja predsjedavanja otvori jedino preostalo pregovaračko poglavlje 8 - Konkurencija. Posebno je istakao zadovoljstvo činjenicom da Hrvati u Crnoj Gori baštine svoje nasljeđe i održavaju tradiciju, a ujedno su i lojalni građani Crne Gore.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o načinu na koji su se dvije zemlje suočile sa pandemijom Kovid 19, kao i daljim  koracima u suočavanju sa posljedicama virusa. 

"Sastanku su prisustvovali i članovi Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore i Hrvatskog sabora poslanici Adrijan Vuksanović i Andrija Nikolić", zaključuje Brajović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.