Ilustracija

"Tokom epidemije koronavirusa mnogo su se više tražili domaći proizvodi"

Tokom epidemije koronavirusa u Crnoj Gori su se mnogo više tražili domaći proizvodi. Ovo je bila poruka da se bavimo našom proizvodnjom, da ne zavisimo od izvoza. Svjedoci smo da se stanovništvo sve više okreće sopstvenoj proizvodnji, rekla je za TV Vijesti, Lidija Rmuš iz Privredne komore.

"Ove godine imamo značajnih rezulatata i pomaka u poljoprivrednoj proizvodnji, a kakvi su pravi rezultati sačekaćemo Monstat. Istraživanja koje smo mi radili početkom marta pokazuju da imamo i dalje rast broja stanovnika koji sve više žele da kupuju domaće proizvode", rekla je Rmuš.

Ona je istakla da građanstvo sve više prepoznaje brendove Crne Gore.

"Rado kupuju tradicionalne proizvode kao što su kajmak, sir, pršuta. Poruka proizvođačima je da imaju pristupačnu cijenu i da naši proizvodi budu obilježeni na pravi način. Poslednjih godina se puno uložilo u poljoprivredu", kazala je Rmuš.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.