Dačić: Srbija nije i neće prestati kampanju povlačenja kosovske nezavisnosti
Ivica Dačić

Demantovao visoke zvaničnike EU

Dačić: Srbija nije i neće prestati kampanju povlačenja kosovske nezavisnosti

Ministar inostranih poslova Srbije, Ivica Dačić, demantovao je današnju informaciju Radija Slobodna Evropa da je Srbija pristala da obustavi kampanju povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti, iako su to novinarima potvrdili diplomatski izvori u Briselu, prenosi Televizija N1.

Dačić je tu informaciju demantovao rekavši da je to "velika laž".

Radio Slobodna Evropa (RSE) je objavio da je vlast Srbije dala pristanak kako bi doprinjele atmosferi za ponovni početak dijaloga o normalizaciji odnosa s Kosovom, prenosi Beta.

"Kao dio dobre volje za stvaranje atmosfere koja je pogodna za nastavak dijaloga, strane u Beogradu su se složile da neće nastaviti sa ovom kampanjom" povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova, "potvrdio je novinarima jedan visoki diplomatski izvor u EU", javio je RSE.

Zvaničnici Evropske unije koji se bave procesom dijaloga su istakli da je kampanja Srbije, "iritantno pitanje" i poručili da "moramo graditi pozitivan zamah, a ne da se međusobno iritiramo", prenio je RSE.

Dačić je međutim rekao da je ta informacija o obustavljanju kampanje "velika laž".

"Srbija nije prestala sa kampanjom povlačenja priznanja Kosova, niti će prestati ako svi drugi ne prestanu sa kampanjom za priznavanje takozvanog Kosova", rekao je Dačić, objavila je TV N1.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.