Nikolić: Politička sramota i politička blamaža u Budvi, komična proslava odlaganja poraza

Sve ono što se prethodnih dana desilo u Budvi a u režiji koalicije Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore predstavlja jednu svojevrsnu političku sramotu i političku blamažu. Ona je samim tim veća ukoliko znamo iz onoga što smo čuli prethodnih dana ali i iz onoga o čemu su jedni o drugima govorili tokom prethodnih tri i po godine konstituenti vlasti u Budvi, da odbrana vlasti je isključivo motivisana odbranom nepotizma, odbranom malverzacija i odbranom ličnih finansijskih interesa pojedinih aktera, a o čemu smo mogli da slušamo i čujemo detalje prethodnih dana, ocijenio je Miloš Nikolić portparola DPS-a.

Riječ je, kako navodi, o jednom zbilja nezapamćenom pravnom nasilju koje kontinuirano traje već sedam ili osam dana, još od one prve sjednice za smjenu predsjednika Opštine Budve.

"Dakle imamo primjere flagrantnog kršenja Zakona o lokalnoj samoupravi, Statuta grada Budve, Poslovnika o radu Skupštine, nedozvoljavanje pojedinim odbornicima Demokratske partije socijalista da govore, maksimalna kršenja procedure neograničeno vrijeme trajanja rasprave, neograničeno vrijeme trajanje pojedinačnih diskusija i sve to u finalu vodilo je sada već drugi put kršenju Zakona o lokalnoj samoupravi, Statutu Budve, budući da nije stavljeno na glasanje predlog za razrješenje predsjednika skupštine, što je bilo zakonska obaveza predsjednika, odnosno predsjedavajućeg jučerašnjom skupštinom. Vjerujem da će ovakvo, zbilja nezapamćeno pravno nasilje u okviru jedne važne institucije, kakav je predstavnički dom građana u Budvi imati imati svoj adekvatan odgovor od strane nadležnih državnih organa, jer ukoliko dozvolimo da ovako ponašanje postane praksa imaćemo zbilja ozbiljan problem u političkom životu Crne Gore, imaćemo i politički ali i pravni problem", rekao je Nikolić.

Očekuje da reakcija bude brza,efikasna i jasna kako bi se, kako je kazao, "ovom divljaštvu kako  pravnom, tako jednom uličnom kojem smo takođe prisustvovali jasno stalo na kraj".

Ipak, u svemu ovome vidi i nešto dobro za politički život Crne Gore a to je činjenica da više nema nikakvih dilema:

"Dakle Demokratska Crna Gora se sada svjesno nakon tri i po godine i definitivno ogolila javnosti kao apsolutni partner Demokratskog fronta, i nakon svih ovih događaja između njih možemo staviti potpuni znak jednakosti i čak više ne možemo prepoznati  ni u nijansama bilo kakvu razliku između ove dvije partije. Dakle, Aleksa Bečić i Demokratska Crna Gora su sada potpuno pod kišobranom Demokratskog fronta i Andrije Mandića, odlučili da konačno priznaju ono što je njihova stvarna politika a sve u cilju odbrane vlasti i odbrane golog interesa.To je nešto na šta smo upozoravali prethodne tri, tri i po godine. Govorili smo da ne postoji suštinska razlika između Demokrata i Demokratskog fronta. Demokrate su neko vrijeme to pokušavale da skrivaju, ne saopštavajući svoje stavove o bilo kojoj temi, međutim ipak nakon nekog vremena ta činjenica i ta nesporna sada konstatacija je potpuno ogoljena da između ove dvije političke strukture nema nikakve razlike.", naveo je Nikolić.

On smatra da je bilo komično gledati nakon svega proslavu od strane ove dvije grupacije  nakon svih događaja.

"Nije nam i dalje jasno šta su slavili da li odlaganje izvjesnog poraza, da li  nepristojnost, nevaspitanje i sramotu koju su demonstrirali u prethodnih sedam dana i na svom ličnom nivou i na političkom nivou kao političke grupacije, ali u svakom slučaju im poručujemo da mjesta za slavlje nikakvog nema.Posao koji smo započeli u skladu sa zakonom, statutom, poslovnikom o radu i ostalim aktima ce biti dovršen do kraja i na jedan zakonski način će biti omogućeno da se ispoštuje volja trenutne većine u budvanskoj opštini. Dakle razloga za slavlje nema, naprotiv ima razloga za brigu, jer vjerujemo da će u narednom periodu isplivati baš sve one malverzacije za koje su i Front i Demokrate jedni druge optuživali u prethodnih tri i po godine i da će oni na adekvatan način biti procesuirane od nadležnih državnih organa uz krivične prijave i gospodinu (Krstu)Radoviću i svim ostalim učesnicima koji su grubo zloupotrijebili poslovnik, statut i zakon tokom prethodnih dana, odnosno grubo ga prekršili.", zaključio je Nikolić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.