Izbjegavajte spavanje pored ventilatora
Ilustracija

Izbjegavajte spavanje pored ventilatora

Početkom ljetnjih vrućina ventilatori i klime su pravi spas, ali mogu da prouzrokuju ozbiljne zdravstvene probleme, pa se ne preporučuje da budu uključeni tokom spavanja. Posebno moraju da budu oprezne osobe koje su sklone alergijama ili imaju astmu, smatra Mark Redik, jedan od autora sajta The sleep advisor.

Ventilatori raspršuju prašinu po cijeloj prostoriji, koja dolazi do sinusa, što može da izazove probleme, uz to isušuje kožu. Prije nego što uključite klimu ili ventilator, dobro ih očistite, a sada je pravo vrijeme za njihovo servisiranje.

"Kada taj vazduh često ide prema vama, koža se suš"i - kaže Redik. 

Losioni i kreme će vam pomoći, ali ne dugotrajno. Umjesto ventilatora i klime, nađite drugo rješenje da se rashladite. Recimo, navucite zavjese na prozore, ali one u boji, jer tamne privlače toplotu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.