Jelušić: Nadležni će imati pune ruke posla

Predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Budva Predrag Jelušić kazao je da se nada će se u narednim danima nadležne institucije baviti postupanjima na sjednicama Skupštine opštine Budva "i svim onim činjenicama i dokumentima koji su bili vezani za održavanje ove, a i prethodne sjednice".

Odbornici u Skupštini opštine (SO) Budva nijesu se sinoć izjašnjavali o razrješenju šefa lokalnog parlamenta Krsta Radovića, jer je zakonski rok za glasanje istekao u ponoć.

"Ako u roku od 30 dana za održavanje sjednice i glasanje nije bio dovoljan, onda nam je jasno da se radi o svjesnoj namjeri da se dođe do ovoga scenarija", naveo je Jelušić na pres konferenciji nakon sinoćnje sjednice, prenosi RTCG.

Iz aktuelne vlasti u Budvi pri stavu su da predlog za razrješenje Radovića nije podnesen po pravilniku, dok su iz DPS-a kazali suprotno.

"Vjerujem da će nadležni organi imati pune ruke posla da procesuiraju materijale koje smo imali prilike da zabilježimo danas i tokom prethodne skupštine i da se detaljno preispitaju sva kršenja zakona, statuta, procedura i poslovnika o radu", kazao je Jelušić.

On je dodao da DPS kao ozbiljna partija, imaju uredan dokument, koji je na vrijeme i shodno zakonu i proceduri predat.

"Vjerujem da ste imali prilike da i u samom finalu vidite taj dodatni scenario, gdje se u deset minuta do dvanaest vade neka nova dokumenta, neka nova saznanja kao da materijal nije bio u rukama 30 dana od Skupštinske službe do Odborničkog materijala", naglasio je Jelušić.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević je nakon sjednice kazao da je bilo propusta u prijavi rada skupštinske sjednice.

"Procedura je takva da nije bilo uslova da dođe do glasanja, vrijeme je isteklo po zakonu", rekao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.