Flojd bio pozitivan na koronavirus
Foto: Printscreen

Pokazala autopsija

Flojd bio pozitivan na koronavirus

Ubijeni Afroamerikanac Džordž Flojd bio je pozitivan na koronavirus, pokazala je državna autopsija, prenio je CNN.

Prema izvještaju o autopsiji, Flojd je bio zaražen kovidom 19.

Glavni medicinski inspektor Endru Baker rekao je da je urađen PCR test tokom obdukcije i da on može pokazati pozitivan rezultat "sedmicama poslije zaražavanja", navodi CNN.

On je dodao da je Flojd vjerovatno imao asimptomatsku kiličku sliku, pa virus nije imao poznatu ulogu u njegovoj smrti, a vjerovatno nije ni bio zarazan.

Zbog snimka na kojem se vidi kako policajac koljenom pritiska Flojdov vrat dok ga hapsi počeli su protesti širom SAD, a prenijeli su se na Evropu.

Nezavisna istraga potvrdila je da je Floj umro od gušenja, a za njegovu smrt optužen je policajac Derek Šovin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.