Sjednica SO Budva odložena zbog nedostatka kvoruma, jake policijske snage ispred šatora
Foto: RTV Budva

Sjednica SO Budva odložena zbog nedostatka kvoruma, jake policijske snage ispred šatora

Sjednica SO Budva odložena je zbog nedostatka kvoruma. Na sjednici su, kako je najavljeno, odbornici i javnost trebali biti upoznati na koji način je Ministarstvo finansija uz pomoć Privrednog suda blokiralo račun Opštine na 29,3 miliona eura.

Kako prenosi RTV Budva, sjednici nijesu prisustvovali odbornici DPS-a, SD-a, Crnogorske i nezavisni odbornik Stevan Džaković.

O nastavku se odlučuje na Kolegijumu kod predjsednika Skupštine Krsta Radovića koji je zakazan za 13.30 sati.

"Pozivam predstavnike političkih grupacija, predsjednika Opštine Budva i predstavnike Kluba odbornika na Kolegijum u 13 sati i 30 minuta da nađemo neki zajednički zaključak, bez obzira ko kojoj partiji priprada", rekao je Radović.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević istakao je da je uzročnik ovog dešavanja Demokratska partija socijalista.

"Ovo je jedno zastiđe i sramota i procijenite sami, uskoro će izbori pa vidite kome ćete dati priliku. Oni su uzročnici ovog dešavanja", poručio je Carević građanima,prenosi RTCG.

Javnosti se obratio i odbornik Demokrata Dragan Krapović koji je poručio da izražava čuđenje da su se kolege iz DPS apsolutno saglasile sa sazivanjem sjednice, i tražile materijale, a na kraju nijesu došli na sjednicu, kao ni odbornici iz Crnogorske, i nezavisni odbronik Džaković.

"Ovo je jako teška situacija, najteža situacijuja za Opštinu Budva od aprila 2017. godine. Mi smo u velikom problemu. Mislim da to treba da zna šira javnost", izjavio je Krapović.

Predsjednik budvanskog DPS-a Predrag Jelušić saopštio je ranije danas da je zakazivanje hitne sjednice lokalnog parlamenta kršenja procedure. Najavio je da DPS neće prisustvovati toj sjednici, ali da će biti prisutini tokom rasprave o smjeni Radovića.

Jake policijske snage CB Budva raspoređene su ispred montažnog šatora gdje  zasijeda lokalni parlament.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.