Bošković: U Vojsci CG ima više od 20% Srba
Predrag Bošković

Nema prebrojavanja po nacionalnoj pripadnosti

Bošković: U Vojsci CG ima više od 20% Srba

Ministar odbrane Predrag Bošković kazao je da je "tvrda nesitina" da se iz Vojske Crne Gore otpuštaju Srbi, te da su u vojsci pripadnici svih nacija, da u VCG ima više od 20 odsto Srba i da je načelnik koji je odgovoran za kadrovanje Srbin iz Trebinja.

"Bivši komandant vazduhoplovstva koji ide na misiju u Brisel je Srbin iz Kragujevca, komandant najvećeg broda je Srbin iz Vojvodine", kazao je Bošković odgovarajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića,prenosi Pobjeda.

Ministar odbrane je istakao da u Vojskci Crne Gore nema prebrojavanja po nacionalnoj pripadnosti.

Knežević je kazao da se u vojsci sprovela brutalna čistka prema Srbima koji ne podržavaju Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

"Tu ste čistku sproveli kada ste prisilno penzionisali 22 oficira kada ste zaključili da oni ugrožavaju bezbjednosni sistem samo zato što su Srbi", naveo je Knežević. 

Knežević je tražio primjer Srbina iz Crne Gore koji je na položaju, a ne "strane državljane koji su dovedeni za plate od po 2-3 hiljade eura". 

On je pitao šta se desilo sa podoficirom Darkom Mrvaljevićem i drugim vojnicima koji su zbog litija udaljeni iz Vojske Crne Gore.

Knežević je pitao Boškovića da li je vratio orden koji je dobio od SPC, na šta je ministar odgovorio da ga je vratio još u februaru. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.