Božidar Vujičić, foto: PR Centar

Predstavnici Grupe birača „Građanska akcija“ pozvali

"Džaković da vrati mandat i da ispred ličnog stavi interes većine građana Budve"

Predstavnici Grupe birača „Građanska akcija“ pozvali su nezavisnog odbornika u Skupštini Opštine Budva Stevana Džakovića da vrati mandat, ili potpiše da se skrati mandat Skupštine i raspišu novi izbori, jer to, kako je saopšteno, duguje građanima Budve.

Predstavnik Građanske akcije, Božidar Vujičić, pojasnio je da je Džaković mandat dobio od predsjednika partije, jer je bio visoko na izbornoj listi, a nije izabran neposredno, direktno od građana „za šta se godinama zajedno zalažemo“.

„Jasno ti je da su građani koji su glasali Demokratski front (DF) glasali protiv Demokratske partije socijalista (DPS). Stevane, nemoj glasove građana Budve, koje si dobio diskriminacijom od predsjednika, da nosiš na poklon DPS-u, čime mu pomažeš da, prevarom, dođe na vlast“, rekao je Vujičić za PR Centar.

Time bi, kako je rekao, Džaković, koji se godinama bori za nepodersno i jednako biračko pravo, na vlast doveo DPS, koji se još nije ogradio „od štete koju je Budvi nanijela organizovana kriminalna grupa i nisu se javno izvinili za štetu koju su počinili građanima“.

„Dobro znaš da je DPS posljednja partija koja će predložiti otvorene liste, jer upravo zatvorenim listama birač Milo Đukanović lično bira 32 poslanika u Skupštini Crne Gore, a onda takva neustavna Skupština bira Vladu i sve ostale institucije“, istakao je Vujičić.

Pozvao je Džakovića da, kako je rekao, ne dozvoli da, zbog ličnog interesa, na vlast, protiv većinske volje građana Budve, dođe DPS.

„Tvoja odgovornost je veća od odgovornosti prosječnih građana, jer vrlo dobro znaš koje ćeš posljedice izazvati zbog ostvarivanja ličnog interesa. Pozivam prijatelje, odbornike iz DPS-a da odustanu od namjere da na vlast dođu glasovima građana, koji su glasali protiv njih. Jer je to prevara i zloupotreba biračkog prava, kao temeljnog ljudskog prava, koje je Ustavom određeno. A ako prevarom dođete na vlast, jasno je kako ćete vršiti vlast“, poručio je Vujičić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.