IJZ, ilustracija

Odgovor Nestoroviću iz NKT-a:

"Ne bi bili prva "corona-free" država u Evropi da nemamo najsavremeniju laboratoriju i vrhunske stručnjake"

Nacionalno koordinaciono tijelo je iskazalo zadovoljstvo dosadašnjim kvalitetnim i efikasnim angažmanom cjelokupnog zdravstvenog sistema i svih operativnih štabova što je kako su istakli, najbolji demanti neargumentovanih i neistinitih tvrdnji iznijetih sa najviših adresa iz regiona među ostalim i da se u Crnoj Gori navodno obavljaju samo brzi testovi na koronavirus te da naša zemlja nema odgovarajuće laboratorije i resurse za testiranje.

"Naši građani znaju i vide šta i kako radimo, zato i podržavaju u ogromnom procentu, iznad 90 odsto sve ono što su preduzimali i što preduzimaju NKT i Vlada, ali radi međunarodne javnosti saopštavamo da Crna Gora ima najsavremeniju laboratoriju, vrhunske stručnjake i odličnu organizaciju. Da nije tako ne bismo se uspješno izborili sa epidemijom i bili prva država u Evropi koja je dostigla status bez inficiranih odnosno Corona Free", saopšteno je iz NKT nakon što je srpski epidemiolog Branimir Nestorović izjavio da Crna Gora nema laboratorije za testiranje koronavirusa i da su prilikom testiranja osoba na COVID 19 korišćeni brzi-orijentacioni testovi.

NKT je, u skladu sa politikom potpune transparentnosti rada koju je praktikovalo, odlučilo da do kraja sedmice prezentira građanima zbirno sve relevantne informacije o medicinskim sredstvima i opremi sa kojima je naša zemlja izašla iz epidemije, poručeno je nakon sjednice.


 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.