Prva grupa pomoraca napustila karantin u Igalu
Foto: RTHN

Sjutra druga

Prva grupa pomoraca napustila karantin u Igalu

Pomorci koji su u karantinu u Institutu „Dr Simo Milošević“ spremaju se za odlazak kući. Kako prenosi Radio Herceg Novi jedna grupa napustiće karantin danas, a druga sjutra.

Na terenu je bila ekipa epidemiološke službe Doma zdravlja Herceg Novi u zaštitnim odijelima. Svima koji danas napuštaju karantin je mjerena temperatura i uzet uzorak za analizu.

Danas kući odlazi grupa od njih 70, koji su stigli do 25. maja, a sjutra je planirano da otpuste pomorce koji su stigli od 26. maja pa na dalje. Svi će biti u samoizolaciji do isteka propisanih 14 dana, objašnjavaju pomorci za Radio Herceg Novi.

Podsjećamo, NKT je na današnjoj sjednici odlučio da pomorci koji se iskrcavaju u državama sa stopom aktivnih slučajeva nižom od 25/100.000 stanovnika i dolaze preko te države ili preko drugih država koje takođe imaju stopu aktivnih slučajeva manju od 25/100.000 stanovnika (tzv. „zeleni koridor“) po dolasku u Crnu Goru ne moraju da idu u karantin niti u samoizolaciju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.