DPS: Nedolazak na sastanak demonstracija neodgovornosti; Demos: Da su htjeli rješenje poziv bi uputili na ozbiljan način
Foto: Skupština Crne Gore

"Sastanak bio alibi da se operu pred međunarodnom zajednicom"

DPS: Nedolazak na sastanak demonstracija neodgovornosti; Demos: Da su htjeli rješenje poziv bi uputili na ozbiljan način

Nedolazak lidera opozicije na konsultativni sastanak povodom unapređivanja izbornog ambijenta, demonstracija je neodgovornosti, kažu iz DPS-a. I dok je ponašanje opozicije, slično ocijenio i predsjednik Skupštine Ivan Brajović, iz Demosa ističu da ukoliko je vlast zaista zainteresovana za rješenja, oni bi, kažu, poziv uputili na ozbiljan način.

Dok su predsjednici vladajućih partija, na sastanku razgovarali s predsjednikom Skupštine o unapređenju izbornog ambijenta, iako pozvani, tom sastanku nijesu prisustvovali lideri opozicije. U DPS-u ističu da je to nastavak neodgovornosti.

“Imali smo puno tih demonstracija neodgovornosti od bojkota parlamenta čitave opozicije pa dijela opozicije do toga da su učestvovali u radu izbornog zakonodavstva Radne grupe za izborno zakonodavstvo al su na kraju  odustali, kada je trebalo usvajati te zakone, i na kraju i ovo znači da demonstriraju neodgovornost na taj način što se neće odazvati na razgovor i dijalog svih parlamentarnih partija”, kazao je poslanik DPS-a Predrag Sekulić .

sastanak

Foto: Skupština Crne Gore

U Demosu smatraju da poziv na sastanak s njihovim kolegama iz vlasti i predsjednikom Skupštine, nije upućen na prihvatljiv način.

“Da je vlast zaista zainteresovana da dođe do rješenja, mi jesmo, Demos jeste zainteresovan da dođemo do rješenja u prihvatljivim uslovima za izbore, oni bi bi taj poziv uputili na ozbiljan način. Ne možete u jednoj rečenici, bez ikakvog sadržaja bez ikakave konkretizacije, bez ikakvih rokova, bez ikakve mape puta da pozivate nekoga na sastanak”, kazao je Neđeljko Rudović iz Demosa.

Rudović navodi da je očigledna želja da se na taj način odigra predstava za međunarodnu i domaću javnost.  S druge strane, Sekulić u ponašanju opozicije, vidi izgovor za neuspjeh na predstojećim izborima.

“Ako zaista žele da se dogovorimo oko prihvatljivih uslova onda to treba i  da pokažu i ne trabju da pokušavaju da izmisle proforme događaje da bi onda mogli da kažu evo mi smo za dogovor a oni neće”, dodao je Rudović.

“Ii već sada znaju da će DPS i koalicioni partneri koji sada čine vlast u Crnoj Gori biti pobjednici tih narednih izbora ali s druge strane vjerujem da će učestvovati svi u izbornoj trci ali im ova priča uostalom služi kao alibi da bi sjutra mogli da kažu da ne priznaju izbore”, dodao je Sekulić.

Nakon što lideri opozicije nijesu došli na sastanak povodom unapređenja izbornog ambijenta, šef parlamenta, Ivan Brajović, poručio je da su vrata za razgovor o transparentnosti izbornog procesa i ambijenta s opozicijom i dalje otvorena, ali da neće dozvoliti uslovljavanje.

Izvor: TVCG/RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.