Grčka plaća smještaj turistima koji budu pozitivni na koronu
Ilustracija

Grčka plaća smještaj turistima koji budu pozitivni na koronu

Grčka će platiti smještaj turistima koji budu pozitivni na koronavirus tokom boravka u toj zemlji, izjavio je portparol grčke vlade Stelios Petsas, prenosi "Katimerini".

"To smo radili u prošlosti i nastavićemo i dalje tako", rekao je Stelios Petsas prenosi Katimerini u onlajn izdanju, prenosi FoNet.

Ističe da je cilj vlade da osiguraju maksimalnu sigurnost za stanovnike i posjetioce.

"Očekujemo daleko manji broj slučajeva, a nadamo se da ih neće ni biti, jer se epidemiološki ciklusi kreću na dolje u evropskim zemljama odakle očekujemo turiste", rekao je portparol Vlade Grčke.

Sličan plan je Kipar objavio prošle nedelje.

Grčka će za međunarodne letove biti otvorena 15. juna, a Ministarstvo turizma Grčke objavilo je nedavno spisak zemalja za čije posjetioce će Grčka otvoriti granice od 15. juna.

Grčka od 15. juna otvara granice za turiste iz 29 država, a za ulazak u zemlju nije potreban negativan test na koronavirus, niti je obavezana boravak u karantinu. Ipak. biće nasumičnog testiranja onih koju pređu granicu.

Ministar turizma "željno isčekuje" turiste iz cijelog svijeta

Grčki ministar turizma Hari Teoharis je izjavio da njegova zemlja željno iščekuje turiste iz cijelog svijeta, ali da prati savjete zdravstvenih stručnjaka, kako bi se spriječilo širenje virusa korona.

Ovo je stresna godina za sve i naš zadatak je punjenje baterija. Naravno da moramo da čekamo ocjenu stručnjaka, međunarodnih tijela, da nam kažu kada je bezbjedno, rekao je Teoharis.

On je izjavio da Grčka ne želi da ugrozi posjetioce, ali ni svoje stanovništvo, javlja AP.

U Grčkoj je zaraženo više od 2.900 ljudi, umrlo je 179 osoba, ali je samo 12 i dalje na odeljenjima intenzivne njege.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.