Pandemija traje, neke mjere ostaju

Proglašen kraj epidemije koronavirusa u Crnoj Gori!

U Crnoj Gori proglašen je kraj epidemije koronavirusa.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, odučilo na predlog Instituta za javno zdravlje (IJZ) da u Crnoj Gori bude proglašen kraj epidemije koronavirusa uvedene 26. marta na cijeloj državnoj teritoriji.

Konstatovano je da je to rezultat višemjesečnih napora svih u sistemu i naših građana kojima se NKT zahvaljuje na povjerenju i disciplini.

"Ovo je rezultat višemjesečnih napora svih u sistemu i naših građana. Hvala na povjerenju! Neke mjere će biti ukinute, ali kako pandemija još traje, ostaju na snazi mjere protiv importacije virusa", poručuju iz NKT.

Tokom trajanja epidemije Crna Gora je prijavila 324 zaraženih i 9 preminulih od COVID 19.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.