Foto: LGBT Forum Progres

LGBT Forum Progres

"Zajedno obilježavamo i slavimo Mjesec ponosa"

Jun je izabran za Mjesec ponosa LGBTIQ osoba u znak sjećanja na Stonewall pobunu, koja se dogodila 28. juna 1969. godine, a koja je pokrenula proces promjena za ljudska prava i društveni položaj LGBTIQ osoba širom svijeta.

"Ovog mjeseca okupljamo se u zajedništvu, solidarnosti i prijateljstvu, a Mjesec ponosa jeste i pravo vrijeme da se osvrnemo na prepreke koje je LGBTIQ zajednica u Crnoj Gori uspješno savladala i one sa kojima se još uvijek suočava.Danas, kada se širom svijeta vijore naše zastave i kada smo ponosni na sve što smo postigli tokom cijele decenije pokreta u našoj zemlji, ne možemo a da se ne prisjetimo da mnogi od nas i dalje žive u izolaciji, strahu od nasilja i brojnim problemima u svakodnevnom životu", naveli su iz LGBT Forum Progres-a.

Oni su kazali da Mjesec ponosa nas uči prihvatanju različitosti, a kroz proslavu ovog mjeseca ne borimo se samo za ravnopravnost i ljudska prava, već i za slobodu izbora, ljubav, obrazovnu reformu, istopolna partnerstva i ponosnu slobodu.

Kao rezultat toga, tokom ovog mjeseca održavaju se mnogi ponosni događaji kojima je prepoznat uticaj koji su LGBTIQ osobe imale na cijeli svijet.

"Mjesec ponosa obilježićemo različitim aktivnostima i događajima, a sve zainteresovane pozivamo da informacije o istim potraže u narednim danima na društvenim mrežama nevladinih organizacija LGBT Forum Progres i LGBTIQ Socijalni Centar. Slobodan život počinje ponosom!", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.