Simović: Opozicija nerealnim predlozima želi da baci sjenku na rad Vlade
Milutin Simović

Odgovarajući na pitanja poslanika

Simović: Opozicija nerealnim predlozima želi da baci sjenku na rad Vlade

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Milutin Simović, optužio je opoziciju da nerealnim predlozima želi da baci sjenku na "rezultate koje je postigla Vlada u dijelu sanacija socio-ekonomski posljedica epidemije koronavirusa".

Simović je odgovarajući na pitanja poslanika SDP-a Raška Konjevića ponovio da je Vlada, kroz dva socijalna paketa mjera, opredijelila blizu dva miliona eura te da je do sada isplaćeno preko 15 miliona eura, za bruto zarade 60.000 zaposlenih.

On je Konjeviću kazao da je Vladi stiglo više predloga mjera pomoći, ali za nijedan nisu čuli koliko za treba novca za sprovođenje tih mjera ni iz kojih izvora bi bile finansirane.  Simović tvrdi da su ti predlozi populistički i nerealni.

Simović je kazao i da su u 2019. godini na evidenciji zaposlenih bile 191.833 osobe, prenosi Pobjeda.

Simović tvrdi i da je, kada je u pitanju naplata poreskih obaveza i dugova, zakon jednak za sve.

Konjević je, kao primjer selektivnosti naveo kompaniju Vektra i njenog vlasnika Dragana Brkovića koji ima milionske poreske dugove.

"Poreska uprava ulaže maksimalne napore da obezbijedi naplatu poreza i visok stepen poštovanja poreskih propisa bez obzira na kategoriju poreskih obaveznika, vlasničku strukturu ili sektor u kojem obaveznici posluju -  kazao je Simović i dodao da je nivo poreskog duga smanjen za 210 miliona eura i da je do sada naplaćeno 70 miliona eura poreza.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.