Osumnjičenoj za izazivanje nesreće kod Bogetića nije određen pritvor
Udes kod Bogetića, foto: Onogošt

Odvezena na liječenje u nikšićku Opštu bolnicu

Osumnjičenoj za izazivanje nesreće kod Bogetića nije određen pritvor

Budvanki T. D. (40) osumnjičenoj za izazivanje teške saobraćajne nesreće kod Bogetića u kojoj su dvije žene poginule, a 26 osoba povrijeđeno, sudija za istragu u nikšićkom Osnovnom sudu Vukota Vujačić nije odredio pritvor.

Vujačić je kazao agenciji MINA da nijesu ispunjeni zakonski uslovi za njeno dalje zadržavanje.

“Po mom mišljenju nema uslova za određivanje pritvora”, rekao je Vujačić i dodao da na odluku ima pravo žalbe Vijeću suda.

Advokat Srđan Lješković, branilac osumnjičene, rekao je agenciji MINA da je nakon jutrošnjeg saslušanja, T.D. odvezena na liječenje u nikšićku Opštu bolnicu.

“Ako mi dozvolite obratio bih se još jednom i želim da Bog da snage i utjehe porodicama nastradalih da se povrijeđeni što prije oporave i oproste, ako budu mogli jednog dana”, rekao je Lješković.

T. D. je privedena nakon udesa 30. maja oko osam sati i 20 minuta kod Bogetića na magistralnom putu Nikšić- Danilovgrad prilikom sudara automobila budvanskih registarskih oznaka koji je vozila i minibusa prevoznika Glušica.

Minibus je nakon sudara sletio u provaliju oko 20 metara dubine.

Tužilac Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Nikšiću, Željko Pejović, nakon što je saslušao osumnjičenu, odredio joj je zadržavanje do 72 sata, koje je isticalo danas u 11 sati i deset minuta.

U teškoj saobraćajnoj nesreći poginule su Jelica Jovović (41) iz Danilovgrada i Marina Vuletić (45) iz Nikšića.

Povrijeđeno je 26 osoba, od kojih je 19 nakon ljekarske pomoći pušteno kući, a sedam zadržano na bolničkom liječenju zbog teških tjelesnih povreda.

Dvoje povrijeđenih je operisano, a jedna od njih je i devetogodišnja kćerka uhapšene T. D.

Vozač minibusa nikšićkog prevoznika Glušica R. T. nakon pomoći u nikšićkoj Opštoj bolnici prevezen je na dalje liječenje u Klinički centar u Podgorici.

Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.