EK povodom tenzija između Srbije i Crne Gore: Pomno pratimo dešavanja u regionu
Foto: Tviter

EK povodom tenzija između Srbije i Crne Gore: Pomno pratimo dešavanja u regionu

Povodom najnovijih tenzija na relaciji Beograd-Podgorica iz Evropske komisije je saopšteno da pomno prate dešavanja u regionu i da će ih imati u vidi prilikom sastavljanja narednog izvještaja.

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero rekla je "Vijestima" da je regionalna saradnja ključni element evropske perspektive Zapadnog Balkana i sastavni dio Procesa stabilizacije i pridruživanja, koji je sadržan u šest Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koji su potpisali Evropska unija i svaki od partnera.

"EU pomno prati dešavanja u regionu Zapadnog Balkana i naša naredna detaljna sveobuhvatna procjena biće sadržana u godišnjim izvještajima o zemljama regiona, koji će da budu objavljeni kao dio paketa proširenja", rekla je Pisonero, odgovarajući na pitanje da li Evropska komisija prati situaciju u regionu i novo podizanje tenzija između Crne Gore i Srbije.

Dodala je da Evropska unija pridaje veliki značaj dobrosusjedskim odnosima i uspostavljanju klime pogodne za dijalog.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.