Češka od 15. juna otvara granice za državljane 29 zemalja iz Evrope
Foto: EPA/EFE

Češka od 15. juna otvara granice za državljane 29 zemalja iz Evrope

Vlada Češke saopštila je da će 15. juna otvoriti granice za državljanje 29 zemalja iz Evrope, s tim što će za neke od njih da budu neophodan negativan test na koronavirus.

Kako se navodi u saopštenju, bez testa će u Češku moći da ulaze državljani Austrije, Finske, Norveške, Islanda, Njemačke, Švajcarske, Lihtenštajna, Hrvatske, Slovenije, Grčke, Slovačke, Poljske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Kipra, Estonije, Litvanije i Letonije.

Negativan test na KOVID-19 biće neophodan državljanima Danske, Irske, Holandije, Belgije, Luksemburga, Francuske, Portugalije, Španije, Andore i Italije, prenosi Fonet.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.