U četvrtak suđenje Soraji i drugarici zbog kršenja mjera na Žabljaku
Vučelić, foto: Instagram

U četvrtak suđenje Soraji i drugarici zbog kršenja mjera na Žabljaku

U Osnovnom sudu na Žabljaku prekosjutra, 4.juna, će početi suđenje Baranki Soraji Vučelić-Masoni i Podgoričanki Maji Milutinović protiv kojih je podnijet optužni predlog zbog osnova sumnje da su na Žabljaku 3. maja 2020. godine izvršile krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, pišu Dnevne novine.

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima je sredinom maja stavilo van snage odluku o primjeni instituta odlaganja krivičnog gonjenja u slučaju i protiv Masoni i Milutinović i podnijelo optužni predlog.

DN podsjećaju da su zahvaljujući primjeni instituta odlaganja krivičnog gonjenja Vučelić-Masoni i Milutinović kažnjene samo sa po 500 eura zbog dva krivična djela koje su počinile kršenjem mjera Ministarstva zdravlja, Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima promijenilo je prethodnu odluku i predložilo nadležnom sudu da im se ipak sudi.

“Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima stavilo je van snage odluku o primjeni instituta odlaganja krivičnog gonjenja u slučaju S.M. i M.M. koje su lišene slobode zbog osnova sumnje da su na Žabljaku 3. maja 2020. godine izvršile krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, navodi se u saopštenju ODT Pljevlja.

U optužnom predlogu predloženo je da se pred Osnovnim sudom na Žabljaku održi glavni pretres i da se okrivljene S.M. i M.M. oglase krivim za navedeno krivično djelo.

Iz ODT Pljevlja su prethodne sedmice kazali Dnevnim novinama da je Zakonikom o krivičnom postupku predviđen institut odlaganja krivičnog gonjenja čijom primjenom državni tužilac može odložiti krivično gonjenje za krivična djela za koja je propisana novčana kazna ili kazna zatvora do pet godina, te da se u konkretnom slučaju radi o procesuiranju krivičnog djela.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.