Slučaj žene iz Maroka jedan od najnevjerovatnijih u istoriji medicine

Žena pobjegla iz bolnice pri porođaju, nakon 46 godina doktori je otvorili i pronašli bebu

Slučaj žene iz Maroka, Zahre Abutalib svakako je jedan od najnevjerovatnijih u istoriji medicine. Daleke 1955. godine, Zahra je osjetila bolove i počela je da se porađa u malom selu nadomak Kazablanke. Porođaj je trajao 48 sati, ali se beba nije rodila.

Ona je potom prebačena u bolnicu gdje je trebalo da se konačno porodi i gdje bi bila pod nadzorom stručnjaka. Međutim, kada je vidjela kako je jedna mlada djevojka u mukama umrla tokom operacije, Zahra je u panici pobjegla iz bolnice.

Iako je trpjela jezive bolove danima, Zahra se nije vraćala u bolnicu. Ipak, jednog dana bolovi su naprasno prestali i Zahra je, vjerujući u marokanski mit "uspavane bebe", koji znači da beba spava u utrobi majke kako bi zaštitila njenu čast, jednostavno zaboravila na trudnoću.

Ljekari su bili šokirani kada su dobili rezultate. Unutar Zahrinog stomaka nalazio se plod djeteta koji se skamenio.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.