Demos

Lekić tvrdi da ako ima vlasti ima i volje

"Kamerni skup u Skupštini neuspješan, Brajović ima rješenje u Rezoluciji"

Razgovor predsjednika skupštine Ivana Brajovića sa predsjednicima političkih partija očekivano nije uspio kazali su iz Demosa, i poručili da nije ni mogao uspjeti kad nije bilo onih koji reprezentuju pola Crne Gore.

Brajović je, nakon razgovora sa predsjednicima vladajućih partija na koji nisu došli lideri opozicije, ocijenio da je opozicija nedolaskom na sastanak u Skupštini pokazala nedostatak odgovornosti za poboljšanje izbornog ambijenta.

Predjsednik Demosa Miodrag Lekić, kazao je da "kamerni skup u Skupštini očekivano nije uspio", i poručio da nikako nije ni mogao "uspijeti sastanak formulisan u jednoj rečenici bez predstavnika onih koji reprezentuju pola građana Crne Gore".

"Ako im je stalo do elementarno fer izbora vlast može da podrži Rezoluciju o društvenom konsenzusu za prevazilaženje političke, institucionalne i ekonomske krize kao uslova za održavanje demokratskih izbora - koja se nalazi u Skupštini", objasnio je Lekić.

On je saopštio da je rezolucija jedini način da u posljednjem trenutku država dođe do elementarnih demokratskih izbora za rješenje za izbore.

"Naravno, ako vlast to želi umjesto paradnih i neosmišljenih sastanaka predsjednika Skupštine. U svakom slučaju, Evropskoj uniji i drugim međunarodnim adresama je sve jasno, u prvom redu deficit demokratije u zemlji hibridne autokratije", zaključio je Lekić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.