Koronavirusom u Srbiji najviše zaraženih na 100 hiljada stanovnika
Ilustracija

Najveća smrtnost u Sloveniji

Koronavirusom u Srbiji najviše zaraženih na 100 hiljada stanovnika

U regionu je najveći broj aktivno oboljelih na 100 hiljada stanovnika registrovan u Srbiji, na drugom mjestu je Sjeverna Makedonija, a na trećem Bosna i Hercegovina (BiH).

U Srbiji su registrovana 64 aktivno oboljela na 100 hiljada stanovnika, u Sjevernoj Makedoniji 29, a u BiH 14 aktivno oboljelih na 100 hiljada stanovnika, prenosi Mina.

Na četvrtom mjestu je Kosovo sa 11 aktivno oboljelih na 100 hiljada stanovnika, zatim slijede Albanija sa osam, Hrvatska sa dva i Slovenija sa jednim aktivno oboljelim na 100 hiljada stanovnika.

U regionu je najviše zaraženih koronavirusom u odnosu na broj stanovnika registrovano u Srbiji, na drugom mjestu je Sjeverna Makedonija, a na trećem BiH.

U Srbiji je registrovano 1.628 zaraženih na milion stanovnika, u Sjevernoj Makedoniji 1.113, a u BiH 719 zaraženih na milion stanovnika.

Na četvrtom mjestu je Slovenija sa 712 inficiranih na milion stanovnika, zatim slijede Hrvatska sa 550, Crna Gora sa 514 i Albanija sa 397 inficiranih na milion stanovnika.

Broj inficiranih izražava se na milion stanovnika radi kvalitetnijeg upoređivanja.

U odnosu na broj inficiranih najveća smrtnost je u Sloveniji, 7,4 odsto, BiH 6,1 odsto, zatim Sjevernoj Makedoniji 6,05 odsto i Hrvatskoj 4,59 odsto.

Stopa smrtnosti u Albaniji je 2,89, Crnoj Gori 2,78 i Srbiji 2,13 odsto.

Najviše testiranih u odnosu na milion stanovnika je u Sloveniji, 37.818 na million stanovnika, na drugom mjestu je Srbija sa 35.598, a na trećem mjestu Crna Gora sa 20.498.

Na četvrtom mjestu je BiH sa 18.605 na million stanovnika, Hrvatska sa 16.387 i Sjeverna Makedonija sa 14.639 testiranih na milion stanovnika.

Ukupan broj oboljelih u Crnoj Gori od početka dešavanja je 324.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.