Tramp poručio guvernerima da upotrijebe svu neophodnu silu da zaustave proteste
Donald Tramp

"Gledaju vas budale"

Tramp poručio guvernerima da upotrijebe svu neophodnu silu da zaustave proteste

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp poručio je guvernerima saveznih država da su isuviše slabi i pozvao ih da mnogo čvršće reaguju na nerede koji postaju sve masovniji i ekstremniji.

"Većina od vas je isuviše slaba. Morate biti mnogo čvršći u reakcijama na nerede", rekao je Tramp tokom video konferencije sa guvernerima, visokim funkcionerima policije i bezbjednosnih službi, prenosi AP.

Tramp je guvernerima zamjerio što nisu koristili Nacionalnu gardu mnogo agresivnije, kako bi spriječili pljačke i uništavanje imovine.

"Ovako ste učinili da ličite na budale", poručio je Tramp.

Državni javni tužilac Bil Bar je pozvao guvernere da preuzmu vlast i kontrolu na ulicama.

"Krenite na sve koji prave probleme i upotrijebite odgovarajuću silu", poručio je Bar guvernerima.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.