Prvi put od marta nema zabilježenog smrtnog slučaja od Covid-19 u Španiji
Ilustracija

"Vrlo ohrabrujuće"

Prvi put od marta nema zabilježenog smrtnog slučaja od Covid-19 u Španiji

U Španiji danas po prvi put od marta nije zabilježen nijedan smrtni slučaj od posljedica Covid-19.

Direktor Centra za koordinaciju zdravstvenih službi Fernando Simon rekao je danas na konferenciji za novinare da je u posljednja 24 sata zabilježen 71 slučaj zaraze, a da smrtnih slučajeva nije bilo, prenosi Beta.

On je to ocijenio kao "vrlo, vrlo ohrabrujuće".

Prva dva smrtna slučaja od Covid-19 u toj zemlji registrovana su 3. marta.

Za mjesec dana broj smrtnih slučajeva je naglo porastao na dnevnom nivou, pa je 2. aprila umrlo 950 ljudi, najveći zabilježen broj u 24 sata.

Od početka epidemije umrlo je 27.127 osoba, a 240.000 je zaraženo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.