Tim: Jasno je da je Novak jedan od najboljih sportista planete ikada
Đoković i Tim, foto: Getty

Tim: Jasno je da je Novak jedan od najboljih sportista planete ikada

Austrijanac Dominik Tim pričao je o svom odnosu sa Novakom Đokovićem pred dolazak u Beograd na "Adrija tur".

Tim će da bude jedan od trojice velikih zvijezda tenisa koji će da učestvuju na takmičenju u organizaciji najboljeg igrača svijeta.

Austrijanac koji je osvojio 16 ATP titula u singlu i stigao je do tri grend slem finala trenutno je treći na rang listi.

Ljubitelji "bijelog sporta" dali su mu nadimak "Dominator" zbog snažnog stila. Odlikuje ga agresivna igra sa osnovne linije, a koristi i jednoručni bekhend.

Dominik dolazi u Srbiju na beogradsko izdanje turnira, u petak 12. juna, dan pred početak mečeva, a javnost jedva čeka da ga vidi na terenu uz Novaka Đokovića, Aleksandera Zvereva, Grigora Dimitrova, Viktora Troickog i druge učesnike.

"Veoma sam zadovoljan što ću da igram na Adria Tour sportskom događaju. Imam i veliku sreću jer vjerujem da sam jedini teniser na turniru koji je već imao neke takmičarske mečeve. Bio sam u prilici da igram PRO seriju u Austriji, pa ću, po svoj prilici, biti najpripemljeniji teniser u Beogradu", kaže Tim.

Svi igrači donijeli su odluku da sav zarađeni novac od nagradnog fonda doniraju u humanitarne svrhe. Dok se Novak Đoković opredjelio da pomogne programe ranog razvoja djece u okviru njegove Fondacije, Tim želi da proslijedi sredstva ka jednom projektu u njegovoj domovini.

"Mislim da je veoma važna i dobra ideja to što je Adria Tur događaj humanitarnog karaktera. Postoje mnogi ljudi, ali i organizacije, kojima je potrebna pomoć, posebno u teškim vremenima poput ovog. Što se mene tiče, učestvujem u jednom bitnom projektu u Austriji, i nadam se da ćemo da prikupimo što više novca, kako bih nastavio da ih podržavam i pomažem".

Đoković, domaćin turnira, igrao je protiv Tima 11 puta na ATP turu, a u svakom od tih duela publika je imala u čemu da uživa. Svi očekuju da sličan takmičarski tenis dvojica asova pokažu i u Beogradu, ukoliko se desi da ukrste rekete.

"Jasno je da je Novak ne samo jedan od najboljih tenisera svijeta svih vremena, već je i jedan od najboljih sportista planete ikada. Imamo jako dobar odnos na terenu i van njega. Đoković je jedan od momaka sa kojima se najčešće sastajem na ATP turu. Igrali smo neke velike mečeve, kao što su grend slem finala, mastersi 1000, ATP završni mastersi, i uvijek je izuzetno iskustvo kada se sastajem sa njim. Privatno, Novak je sjajan tip, ali ne poznajem ga dovoljno dobro. Zato se nadam da ćemo tokom Adria Tour biti u prilici da se bolje upoznamo".

Biće ovo prvi put da Tim dolazi u Srbiju.

"Nevjerovatno, ali nikada do sada nisam bio u Srbiji. Ne znam zašto je to tako, jer kod vas postoji mnogo juniorskih turnira, a čuo sam i dosta sjajnih stvari o državi. Samim tim, neobično je da nisam dolazio ranije, ali eto, i to je dodatni razlog zašto sam veoma lako donio odluku da učestvujem na ovom događaju. Radujem se dolasku u Srbiju, u Beograd, i želim da saznam više o vašoj zemlji", zaključio je Tim.

 

Izvor: B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.