Uloženo 60 hiljada eura u dvije sale, Janović: Nastavljamo dinamičan razvoj sportske infrastrukture

Ministar posjetio JU OŠ “Orjenski bataljon” I Dječiji dom “Mladost”

Uloženo 60 hiljada eura u dvije sale, Janović: Nastavljamo dinamičan razvoj sportske infrastrukture

Ministar sporta i mladih Nikola Janović danas je posjetio JU OŠ “Orjenski bataljon” i Dječiji dom “Mladost” u Bijeloj, u kojima je Ministarstvo na čijem je on čelu, adaptiralo sportske sale, za šta je uloženo oko 60 hiljada eura.

 Pored ulaganja u infrastrukturu, Ministarstvo sporta i mladih organizovalo je i promociju i podjelu Evropskih omladinskih kartica EYCA, kao i predavanje na temu “Digitalna pismenost i zaštita djece i mladih na internetu” koje se održala u saradnji sa još tri resora: Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom javne uprave i Upravom policije. Danas je u posjeti Dječijem domu “Mladost” bio i ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, saopšteno je iz Ministarstva sporta i mladih.

“Nastavljamo dinamičan razvoj sportske infrastrukture koju smo od početka definisali kao jedan od naših ključnih prioriteta. Sa ove dvije sportske sale približavamo se broju od 50 sufinansiranih projekata izgradnje i adaptiranja sportskih objekata, što sveukupno predstavlja jednu od najvećih investicija do sada u našoj državi kada je u pitanju sportska infrastruktura. Iskoristio bih ovu priliku i da se zahvalim Rukometnom savezu Crne Gore koji je prepoznao pozitivnu inicijativu Ministarstva, te donirao opremu za mini rukomet u Dječijem domu “Mladost”” kazao je Janović.

A001

Pored sportske infrastrukture, događaj je dodatno obogaćen promocijom i podjelom EYCA kartica – Evropskih omladinskih kartica, jedinih besplatnih koje omogućavaju mladima Crne Gore uzrasta od 13 do 29 godina da koriste preko 130 popusta u našoj zemlji i preko 70 hiljada popusta širom Evrope, kažu iz ministarstva.

Janović je naglasio da je ključna ideja da se mladima pošalje poruka da, od samog osnivanja, u Ministarstvu sporta i mladih imaju pouzdanog partnera na kog uvijek mogu da se oslone, te da je primarni cilj ove institucije kontinuirani rad i napredak na polju statusa i položaja mladih u Crnoj Gori.

“S tim u vezi, moram istaći još jednu inicijativu Ministarstva sporta i mladih koja me posebno raduje, a to je kampanja pod nazivom “Digitalna pismenost i zaštita djece i mladih na internetu”, u okviru koje smo danas održali predavanje na temu cyber bezbjednosti, a koja ima za cilj da na pristupačan i interaktivan način podigne svijest djece i mladih o neophodnosti razvoja digitalne pismenosti, kao i pravilnoj i korisnoj upotrebi novih tehnologija.”, dodao je ministar.

 “Iskoristio bih priliku da se zahvalim na izuzetno prijatnom dočeku u JU OŠ “Orjenski bataljon” I Dječiji dom “Mladost” uz želju da se ova lijepa saradnja nastavi” zaključio je Janović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.