Premijer Jermenije  i njegova porodica zaraženi koronavirusom
Pašinjan, foto: Sputnik

Premijer Jermenije i njegova porodica zaraženi koronavirusom

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan objavio je da je zaražen novim koronavirusom kao i članovi njegove porodice, dok se u zemlji pogoršava epidemija i bolnice su ophrvane pacijentima.

"Moj test na koronavirus se pokazao pozitivnim. Svi članovi moje porodice takođe su pozitivni", rekao je premijer u videu objavljenom na njegovoj Fejsbuk stranici i dodao da za sada nema nikakav primjetni simptom bolesti i da će da nastavi da radi od kuće "dok to bude bilo moguće".

Premijer i njegova supruga Ana Hakobijan, novinarka, imaju četvoro djece, prenosi Beta.

U Jermeniji su zabilježena 9.402 slučaja zaraze koronavirusom i 139 umrlih, prema zvaničnim podacima. U epidemiji su preopterećene bolnice i vlasti su prošle nedjelje objavile da namjeravaju da ograniče pristup intenzivnoj njezi na pacijente sa "najboljim šansama za preživljavanje".

Pašinjan je u srijedu ocijenio da je situacija u zemlji vrlo ozbiljna i pozvao na jačanje restrikcija. On je priznao da vlada nije uspjela da obezbjedi poštovanje mjera izolacije i rekao da žali što je imao "suviše povjerenja u osjećaj odgovornosti" svojih sunarodnika. 

Vlada je navela da ne isključuje nove restriktivne mjere izolacije na nivou cijele zemlje. Mjere su velikim dijelom bile ublažene početkom maja sa ponovnim otvaranjem bašti restorana i nekih firmi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.